Förra seklets bästa slagbord

Har börjat renovera lite mer, skönt att jobba med händerna igen, håller på med ett Maria-slagbord av Bruno Mathsson byggt under trettiotalet i teak och björk, perfekt patina. Det måste vara ett av nittonhundratalets bästa bord, ritat 1936, fortfarande värt och möjligt att renovera. Mycket av det som produceras idag måste man slänga när det börjar se tråkigt ut, äldre möbler går att restaurera, kvaliteten är dessutom ändlöst mycket bättre. 

Två generationers patina och spår av ålder ger en helt ny dimension till en möbel. Kostnaden för renovering kan ju ses mot inköpskostnaden för motsvarande möbel hos IKEA. Känns miljövänligt att ett bord har mer än sjuttio års livslängd tycker jag, fler borde möblera med vintage om så bara för kolfotspåret.

Snyggt blir det också, det ska bo hos någon rockstjärna när det blir klart, glamorös resa för ett enkelt slagbord från Värnamo även om det råkar vara förra seklets bästa.  


Kommentarer
Postat av: denise

heej, min bästa kompis heter också Bendrik i efternamn! Jag tänkte bara säga det eftersom det är rätt så ovanligt. Hon heter Elvira Bendrik och bor i Stockholm. Hihi (a)

Postat av: Anonym

slutat att skriva? jag som precis har hittat hit =(.

gillar din passion för design.

Hoppas du sätter igång med bloggen igen...

ha de bäst//

2008-08-27 @ 23:19:30
URL: http://jessicannelie.blogg.se/
Postat av: xiaoxin

Article is very good, I like , I would definitely put it link to my friend, thank you for sharing.

2010-12-08 @ 08:29:37
URL: http://www.ukonlinejewelry.org/
Postat av: xiaoxin

Hoppas du sätter igång med bloggen igen...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback