Antikmässan, Retro och Prinsen

Packade upp och hjälpte till att bygga monter till antikmässan i veckan, Retro modern design, blev riktigt bra. Retro har en fin Johnny Matsson i plast och ett spelbord av Columbo bland annat, mässan har öppet till söndag kväll.  
 
När man går runt bland utställarna känns det som att det börjar ta slut på spektakulära grejer.  Ganska humorbefriat med få höjdpunkter i stort, några bra montrar nittonhundratal, en och annan lyxig antik, annars mest skräp. Bo Knutsson hade gjort ett momento mori-stilleben på ett Hjorthskåp från tjugosju, friska tag. Momento mori var ett populärt motiv särskilt under barocken. Kranium, djurlik,  timglas och annat skulle påminna betraktaren om livets förgänglighet och sin egen dödlighet. Oväntat träffande, eklektiskt och ironiskt eller lyckat sammanträffande  undrar man.
Florabyrån för trehundratusen i en loppismonter var årets ögonbrynshöjning, för några år sedan såldes  en dyr florabyrå hos högstatus-handlare för sextiofem. Högkonjuktur, eller.

Apropå eklektiskt, jag var på Prinsen i onsdags. Underbar miljö, perfekta köttbullar och trevligt sällskap. Det måste vara en av stans skönaste restauranginredningar och den känns dessutom helt organisk. Artonhundratal, jugend och brasseriestil via Sarfatilampor i mässing till en helt modern toalett. Konsten passar perfekt utan att vara platt och porträttsamlingen är värd ett besök bara den. Maten och servicen är förträfflig, väl värt en lunch redan i nästa vecka med andra ord. 

 
http://www.retromoderndesign.com/, http://www.antikmassan.se/, http://www.restaurangprinsen.com/