Koh Mook


Har precis upplevt min sista morgonrodnad innan vi drar vidare till Railay Beach. Koh Mook, fantastisk plats. Krabbor i alla storlekar patrullerar stranden som en lokal version av Légion étrangère. Hela himlen koloreras i rosa, purpur, gult och orange otroligt vackert. Vi  har njutit Sivalai beach resort tre dagar nu, intensivt trevligt. Utsikt med stranden, havet, longtails och lite mindre bergsformationer i omgivande arkipelag, storslaget. Extremt god service dessutom, perfekt kombination. 
www.kohmooksivalai.com


Innan vi flyttade hit hann jag uppleva en av Lantas guldkorn. Riktigt elegant men inte svindyr resort, Costa Lanta, lite kliniskt kanske men fantastiskt vackert. En sval och skuggig barrskogspark med samtliga byggnader i puts och betong, sjukt snyggt. www.costalanta.com


Nu ska jag ta lite melon och kaffe innan vi drar vidare till Railay Beach. www.railay.com
Jo, matlagningskursen var fenomenal, lokala kocklegenden Sugar visade alla grunder till Thaimat, mycket singha och trevligt folk. Riktigt roligt. www.timeforlime.net 


Koh Lanta

Nu befinner jag mig sedan ett antal dagar i en perfekt bungalow helt omringad av  natur, vilka eftermiddagar, solen, havet, stranden, helt underbar plats Lanta. Som ett ekosystem av trevliga saker och goda grejer. Jag har tillbringat veckan dykandes korallrev vid Koh Ha, fantastiskt vackert, underbart djurliv. Var i en undervattensgrotta som var som en katedral, 25 meter mellan vattenytan och grottans tak, imponerande . Imorgon blir det dykning vid Koh Bida, dagen avslutas med matlagningskurs hos time for lime. Sen blir det lyx-resort, Koh Muk i tre dagar, wow.


Phi Phi

Trevligt att vimmelfilmen finns att ladda ner, Aspudden regerar. Jag befinner mig i Thailand, mer exakt phi phi. Inte lika utvecklat vokalval med osvenskt tangentbord, hoppas jag  klarar mig utan de sista tre vokalerna.
Otrolig byggarbetsplats phi phi, det blir snyggt och myllrande. Intressant akitektur, genuin och turistanpassad samtidigt. Intensivt och kokande, om du letar dugligt boende blir P.P. Casita dagens tips, inte Wallpaper kvalitet men riktigt snyggt, svalt och rent. Imorgon ska vi till Koh Lanta och dyka, blir trevligt.
Sa jag att jag blev av med AGA-stereon, till en rockartist dessutom, cool.
Kolla jojis vernisage och vimmelfilm
http://www.joji.se/Design/DesignTV.html

Vernissagevimmel

Vernissagevimmel

Så här såg det ut på vernissagen i onsdags, väldigt lyckat, mycket folk och intressanta diskussioner. Utställningen håller på hela helgen, kom förbi och få en personlig visning av grymt bra svensk modernism. Blandningen av nytt och gammalt blev mer än lyckad förresten. Öppet mellan elva och fem både lördag och söndag. Hjärtligt välkomna!

Vernissage på onsdag

Swedish Modern
Det första svenska designundret
  
Under möbelmässan 2007, 7-11 februari, visar och säljer Robert Bendrik ett personligt urval svensk modernism. Vintagemöbler från förra seklet, textiltryck av Korpi&Gordon och detaljer av nutida konsthantverk visas hos SoStockholm i Kungsträdgården.
 
SoStockholm (f.d. Galleri Doktor Glas)
Jussi Björlings allé 5 Kungsträdgården.

Öppet 7-11 februari

Onsdag till fredag 11.00-21.00, lördag och söndag 11.00-17.00

Vernissage 7 februari 18:00, kvällsvisning 8 och 9 februari 18.00-21.00


Medverkande: David Taylor, Eka Acosta, Korpi & Gordon.

För ytterligare information www.bendrik.se
 


G.A. Berg, eller ej

G.A. Berg, eller ej

Ibland är det så svårt att avgöra möbler från gamla fotografier, jag är nästan säker på att den här stolen är ritad av G. A. Berg, den finns fotograferad från en utställning på Röhsska 1944 fast då har den extrastag mellan benen.  I övrigt är det samma stol som jag uppfattar det, jag har en vän som är av en annan uppfattning. Nördarnas krig kan man tycka men det känns på något sätt väsentligt så om någon har en tredje åsikt hör av er.  Skön stol oavsett. Rolig detalj, apropå åldrande och patina, är att det som nu är den ljusa sadelgjorden var blå från början men är helt solblekt. Bordet är iallafall av Axel Larsson för  Svenska möbelfabrikerna i Bodafors.