Plastutställning, någon?

Såg ett program om Petrona towers på Bloombergs för ett tag sen, bra PR i arkitektur. Varför bygger inte vi, i sann Stael von Holstein-anda, en riktigt fet skyskrapa på lämplig plats. Det finns en tom tunnelbanestation med stadsplanerat område runt omkring, Kymlinge tror jag den var tänkt att heta, området den skulle betjäna blev aldrig byggt, en rest från miljonprogrammet.
Vad sägs om att bygga en ordentlig skyskrapa med bostäder, säg åtminstone nordens högsta ovanpå. Hitta en riktigt bra arkitekt och göra skit snygg arkitektur i världsklass. Kombinera det med typ skulpturpark, folk kommer att börja vallfärda. Skyskrapor inne i stan känns lite ute, satsa i förorten istället. Kunde man bygga ihop Kymlinge med Kista blir det en grym satelit. Vem vill inte bo mitt i IT-träsket och ha utsikt över hela stan på samma gång. Bara en idé.


Fick precis tillgång till en jättesamling plast, vet inte riktigt vad som går att göra pedagogiskt ännu men är öppen för förslag. Den har varit utställd på länsmuseum någonstans i västsverige för några år sedan så det finns massor av material att inspireras av. Tomas Lindblad har skrivit en bok i ämnet om man är extra intresserad. Tydligen fanns det intresse att visa den i Japan, vi får se vad det lider.


Kommentarer
Postat av: Natalie B

God morgon!

Om du vill får du gärna kolla mina tävlingar:
http://natalieb.blogg.se/tvling.html
och vara med och tävla!

Hoppas du får en bra dag!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback