Patina, smuts och återbruk

Jag är så trött på handeln och antikrundans eviga, rör inget-smuts-och-skador-är-bara-patina-och-tänk-att-de-lutade-bort-detta underbara-måleri. Om det hade funnits hur mycket målad allmoge som helst hade det sannolikt inte varit lika fantastiskt med det stundtals riktigt taffliga måleriet.


Min uppmaning är; var inte så fruktansvärt försiktiga. De avlutade möblerna finns åtminstone kvar, hade det inte blivit trend hade de säkert eldats upp. Saker som inte används har inget egentligt värde, då är det ok att kasta eller ändra efter tycke och smak. Det finns en ändlös materialresurs på myrorna, loppis och hos handlare, läskigt att den inte används mer än den gör.

Restaurera, renovera eller helt enkelt bygg om begagnade möbler. Det har man gjort i alla tider, det är så antikviteterna har överlevt, är det inte värt att samla, modifiera eller använda sakerna slängs de bort. Så köp, använd, ändra, restaurera, måla och renovera allt vad ni orkar. Att fråga en expert innan du målar över en Dahlskog-intarsia kan vara en bra idé, i övrigt är det bra för både miljön och kreativiteten, bara att köra på.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback