Ernst, Peder och Maud på AK

Idag håller Ernst Kirsteigers program Första, andra, tredje auktion i stan. Auktionskompaniet har fått uppdraget att agera auktionshus för inspelningen, det såg lika tunnt ut som vanligt hos AK. Verkar inte som att Ernst fått Stockholmarna att köa för att lämna in föremål till fyrans nya auktionssatsning. Premiärsändningen fick fullständigt usel kritik, andra delen var jag tvungen att se åtminstone för att bedöma om kritiken var välgrundad, det var den i stora delar.

Peter Pluntkys påhopp i kvällspressen om att det skulle vara en kopia av Antikrundan som förtjänade omedelbar nedläggning känns däremot helt onödigt. Varför känner han sig hotad kan man undra. Så vitt jag minns så lånade SVT formatet från England (Antiques roadshow, BBC), så att kritisera Ernst av kopia känns lite sten i glashus. Antikrundan är visserligen en klassiker men nog borde det finnas plats för mer än ett antik och auktionsprogram i svensk TV.


Första, andra, tredjes egen Kalle Stropp, alltid lika färgglada Peder Lamm, bleknar vid sidan av Maud Ingster som är programmets riktiga behållning. Ernst själv är mysigt konstnärlig, pretentiös och inte riktigt insatt i ämnet, lite som vanligt med andra ord. Hoppas Ernst ordinarie publik är road, själv tycker jag att programmet känns sämre än antikdeckarna vilket man inte trodde var möjligt.
Kolla auktionen på
http://www.auktionskompaniet.se/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback